recept: Sertésszelet Vajdahunyad módra, Kifőzde
Sertésszelet Vajdahunyad módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet karaj vagy comb,
30 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl, 1 csomó kapor,
só, bors, zsír



A hússzeleteket kiklopfolom, megfűszerezem, és nagyon forró zsírban, hirtelen, 2-3 perc alatt, mindkét oldalán megsütöm, majd kiveszem, és letakarva, meleg helyre félreteszem.
A fennmaradt zsírban megfonnyasztom az apró kockákra vagdalt vöröshagymát, ráteszem a durván felszeletelt gombát, kicsit pirítom, míg levet enged. Ekkor megsózom, belekeverem a tejfölt és a kaprot, sóval-borssal ízesítem, és 1-2 percig közepes lendülettel forralom, kevergetem és leveszem a tűzről. Kellemes, könnyű, finom étel, juhtúrós galuskával vagy knédlivel tálalom, uborkasalátát kínálok hozzá.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: juhtúrós galuska
 bakonyi sertésborda
 bakonyi szelet
 Tejszínes-gombás borjúszelet
 uborkasaláta

Forrás: Éttermi élmények

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.16. Utoljára frissítve: 2009.02.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 04:19:34 - 3.6)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez